Email marketing | Celje

Email marketing

Email marketing? Mnogi se sprašujejo, zakaj bi sploh še pošiljali elektronska sporočila svojim strankam. “Večina je tako ali tako na spletnih socialnih omrežjih. Bomo raje tam izvajali svoje marketinške aktivnosti.”Email marketing

Torej, kje je tista prednost klasičnega elektronskega sporočila, poslanega preko email marketing sistema, pred ostalimi oblikami oglaševanja?

S pomočjo email marketing-a lahko s svojimi strankami gradite oseben odnos. Lahko jih nagovarjate z njihovim imenom in priimkom, lahko jim prikažete vsebine, ki so jim pisane na kožo, in s tem povečate možnost, da jih vaše sporočilo pritegne.

Baza strank, ki jo pri tem gradite, je samo vaša! Ne more se vam zgoditi, podobno kot na socialnem omrežju Facebook, da bi vaši bazi strank, ki ste si jo zgradili z velikim naporom in stroški, oglaševala vaša konkurenca.

Da, prav ste prebrali! Vaša konkurenca lahko na Facebooku svoj oglas usmeri direktno v vašo bazo strank!

Poleg tega se politika poslovanja socialnih omrežij spreminja iz dneva v dan in se ne ozira na izbrano strategijo vašega podjetja.

Statistika, ki vam jo ponuja email marketing, vam omogoča enostavne in poglobljene analize vedenjskih vzorcev ter zanimanja vaših strank. S tem lahko svoje storitve in produkte oblikujete okoli konkretnega poznavanja njihovih potreb!

Naslednja prednost email marketing-a je tudi merljivost uspeha (CPA, CPC).

Podjetjem se velikokrat zgodi, da svoja marketinška sredstva usmerijo v t. i. offline medije in nato merijo njihov uspeh šele po končanem oglaševalskem obdobju. Za razliko od klasičnih oglaševalskih kanalov vam orodje email marketing daje povratno informacijo v realnem času, med samo oglaševalsko akcijo. Tako lahko, če opazite, da je uspeh slabši, kot ste predvideli, strategijo nemudoma prilagodite. Sistem email marketing  vam omogoča tudi testiranje vsebine sporočila. Tako lahko v sistemu email marketing pripravimo dve različni sporočili in testiramo na manjšem številu strank, katero je bolj uspešno, in nato ostalim pošljemo to.

Preverite še ostale prednosti, ki vam jih ponujamo z uporabo sistema email marketing, s klikom na sliko ali nam pošljite povpraševanje.